mrava_logo

Anyagok

mrava_Szilfa

Szilfa

A hegyi szilfa egy eredeti európai fafajta, nagy tartóssággal, keménységgel és szívósággal. A külső fa és a belső fa különböző színű. A külső fa általában sárgásfehér, a mag (belső fa) sokkal sötétebb és minden egyes szilfánál változik. A nagy szilárdságú fa megnehezíti a munkát, éles szerszámokat és berendezéseket igényel. A szilfát egyedi szerkezet és szín jellemzi. A rendkívül alacsony előfordulása miatt a fa meglehetősen értékes.

Szilfa ágyak
mrava_Bükk

Bükk

Szlovákiában az összes lombhullató fa közül a bükk a legelterjedtebb, és fája a leghasznosabb. A külső és belső fa egyenletesen halványsárga vagy vörösesfehér színű, gőzölés után vörösesbarnává válik. A bükkfa közepes vagy nagyon nehéz. Nagyon kemény és tartós. Jó szilárdsági tulajdonságokkal és nagy kopásállósággal rendelkezik. Keménysége ellenére a bükkfa megmunkálása könnyű.

Bükkágyak lécekből
mrava_Tölgy

Tölgy

A tölgy Európa egyik legfontosabb fája. A tölgy gyorsan növekszik, de törzse nem olyan masszív, mint más fafajoknál. Egyértelmű különbséget lehet tenni a külső és a belső fa között. A külső fa szürkésfehér színű a belső fa sárgásbarna és barna színű, és idővel jelentősen sötétedik. A tölgyfa kemény és nehéz, de még mindig rugalmas. A belső tölgy fa nagyon tartós, még a víz alatt is.

ARIANA - tölgyfa ágy
mrava_Lucfenyő

Lucfenyő

A lucfenyő Szlovákia egyik legfontosabb fája. Elég gyorsan növekszik, és a fa hozama magas. A fa világos, sárgásfehér vagy piros-fehér, és fény hatására sötétedik. A tavaszi és nyári fa nagyon eltérő színű, a gyűrűk jól láthatóak. A lucfenyő könnyű és puha, de viszonylag alacsony súlya miatt jó szilárdsági és rugalmassági tulajdonságokkal rendelkezik.

RUSTIK ágyak
mrava_Nyírfa

Nyírfa

A nyírfa a Betulaceae családba tartozik, amelyből körülbelül 40 különböző fajt ismerünk. A nyírfa sárga-fehér , vörösesfehér vagy világosbarna színű, és idővel jelentősen sötétedik. A nyírfa közepesen nehéz és jó szilárdsági tulajdonságokkal rendelkezik: rugalmas és tartós. A szibériai nyír, amelyet ágyrácsaink előállításához használunk, – 50 ° C-os hőmérsékletnek és nagy hőmérsékleti ingadozásoknak van kitéve, ezért az ezen a területen növő fa sokkal sűrűbb, jelentősen nagyobb szilárdságú és ellenállóbb a parazitákkal, gombákkal és penészekkel szemben.

Ágyrácsok nyírfa lammelákkal

Mint a paradicsomban

Táto stránka využíva cookies pre zaistenie maximálnej funkčnosti.

Viac informácií